Novatronic domaćin skupa članova Klastera železnica za jugoistočnu Evropu

U godini obeležavanja 25 godina postojanja, Novatronic će 25. maja u Novom Sadu ugostiti članove Klastera železnica za jugoistočnu Evropu. Tema jednodnevnog skupa će biti: “Proizvodnja i plasman inovativnog i inteligentnog proizvoda na inotržišta“.

Osim prisustva članova Klastera, najavljeno je i obraćanje predstavnika Sekretarijata za saobraćaj Grada Novog Sada, te predstavnika Ministarstva za inovacije i tehnoiloški razvoj u Vladi Republike Srbije.

Novatronic će gostima predstaviti svoje proizvodne kapacitete, nove proizvode iz proizvodnog programa, te planove budućeg nastupa na međunarodnim tržištima.

Celokupna organizacija najavljenog događaja realizuje se u saradnji sa Klasterom železnica jugoistočne Evrope, čiji je Novatronic član od samog osnivanja. Klaster Železnica za jugoistočnu Evropu je strukovna organizacija koja okuplja kompanije iz oblasti železničkih tehnologija, sa ciljem uspostavljanja međusobne saradnje i zajedničkog učešća na međunarodnim projektima. Organizacija trenutno broji 50 članova iz 12 zemalja.