Poslovni skup o železnici u Zagrebu: Važnost železnica za proizvodnu industriju regije

U periodu od 26 – 27.01.2017. godine predstavnici kompanije Novatronic su učestvovali u privrednoj poseti Hrvatskoj privrednoj komori, u okviru koje su organizovani B2B susreti sa privrednicima i predstavnicima ‘’Saveza za željeznicu’’ Republike Hrvatske. Celokupan događaj je organizovao Klaster železnica za jugoistočnu Evropu, Mreža za poslovnu podršku, Hrvatska privredna komora i Savez za Željeznicu.
U okviru dvodnevne posete, prvog dana organizovana je radna večera u prostorijama kompanije Altpro u Zagrebu, inače domaćina susreta, gde su svi učesnici predstavili poslovne aktivnosti svojih kompanija, sa ciljem korporativne saradnje i zajedničkog učešća na aktuelnim projektima u regionu.
Drugog dana je u prostorijama Hrvatske privredne komore upriličen prijem za sve učesnike, sa učešćem predstavnika iz resornih Ministarstava, kabineta Predsednice i Sektora za industriju i IT. Izuzetno značajan je bio i panel na temu:’’Važnost železnica za proizvodnu industriju regije’’ gde se diskutovalo o trenutnoj situaciji ali i trendovima razvoja železnice u regionu.
Nakon panela, organizovan je B2B susret svih učesnika. Učešće na ovom susretu je uzelo preko 100 kompanija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Austrije, Nemačke, Italije i Finske. Celokupan događaj je bio medijski ispraćen od strane relevantnih medija iz regiona.
Sve u svemu, bio je ovo jedan veliki događaj koji je pokazao želju i potrebu da se povezivanje kompanija u ovoj formi i u ubuduće češće organizuje u našem regionu. Ovi susreti pokazali su da postoji veliki neiskorišćeni potencijali u širenju dalje regionalne ekonomske saradnje ne samo u našoj branši.

Foto: hgk.hr & rcsee.org